# 36,000.00 a year -How much is that per hour if you work 40 hours a week?

**Answer:**40 * 48 (4 weeks annual leave) =1920 hours worked

36000/1920 = 18.75 per hour

If you work the full 52 weeks:

40*52 = 2080

36000/2080 = 17.30 per hour

Just over $17 per hour....

Here is the math...

Most jobs say that a standard work year is 2080 hours.

Divide 36,000 by 2080 and you get about $17.30.

The easy rule of thumb for problems of this sort is to assume 2,000 working hours a year. That makes the math totally trivial -- in this case, $18 an hour. Not exact, but close enough.

36,ooo/52 weeks a year/40 hours a week=17.30769 hr

about $10-13 (maybe a few dollars more)

36,000 / 52 weeks / 40 hours = 17.30

that's about it.

50 weeks times 40 hours = 2000 hours. $36,000 divided by 2000 hours = $18.00 even an hour. not too shaby

$1.70

- Won small claims award need SSN so the court will garnish his salary, how to get SSN?
- hello i was just wondering if SFI WAS A SCAM?
- "the fundamental economic problems of an economy is the problem of choice" discuss?
- What do you know about OLYMPA Lottery Services?
- Christmas Themes..Business...?
- are you a fan of the mythbusters?
- what are some good ways to work online from home and get an ok pay for it?
- Can y ou help me solve this?

**Related Questions and Answers:**